top of page

De Ankh en Ankh Healing

De tweebenige Ankh, ook wel de Ankh van genezing genoemd, is een oud genezingssymbool. Dit symbool werd al gebruikt in Lemurië, Atlantis en Egypte.


De spirituele betekenis van de Ankh vindt zijn oorsprong in verhalen over Isis en Osiris.

In de Egyptische mythologie staat Isis onder andere voor vruchtbaarheid; zij zou door de Ankh gerepresenteerd worden door de lus-vorm. Osiris staat voor de hemel en het mannelijke, en T-kruis van de Ankh zou voor zijn geslacht symbool staan.

In de heilige geometrie van de Ankh komen hemelse en aardse vruchtbaarheid samen.

Daarom wordt het gezien als symbool voor het eeuwige leven.


Het is een instrument wat er uitziet als een kruis met boven de armen een lus.

De Ankh wordt ook wel de "levensstaf" genoemd. In het oude Egypte werkten de Farao's en Hoge Priester(essen) er al therapeutisch mee. De Ankh versterkt de energie en past de universele/kosmische energie aan op de ontvanger. De Ankh representeert het menselijk lichaam. Er is een hoofd, armen en benen.

Met het ovaal, de lus, kun je negatieve energie laten afvloeien of eruit scheppen en met de benen kun je nieuwe energie toevoegen. De Ankh stemt zich af op de trilling van de persoon die wordt behandeld.


Ankh healing


Wanneer je de Ankh vasthoudt, versterkt het je kracht en je energie. Je kunt met de energie van de Ankh blokkades weghalen en pijn bestrijden. Als je de benen van het symboolvoorwerp naar je toe richt, ontvang je energie. Richt je het hoofd naar je toe en dus de benen van je af, dan geef je energie.


De Ankh healing stimuleert de levensenergie en levenskracht. De Ankh brengt healing op je fysieke, emotionele en spirituele energie laag in je energieveld. Je energie zal weer vrijer en krachtiger door je lichaam en je energieveld kunnen stromen. De Ankh creëert rust en ruimte in de gebieden waar het voor jou persoonlijk fijn en nodig is. Deze healing helpt je om negatieve energie af te laten vloeien en nieuwe energie toe te voegen in jouw systeem. Deze healing werkt krachtig in het ondersteunen bij blokkades en helpt krachtig bij pijn en/of lichamelijke klachten. Je zal een soort reset van je energiesysteem ervaren, waardoor je een nieuwe start kunt maken.


Dankbaar dat de Ankh in mijn leven is gekomen en als een ‘zielenmaatje’ voelt!



65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page