top of page

Emoties overnemen van anderen

Best vaak pikken we emoties van anderen op, bewust of onbewust. De hele dag door komen we met ons energieveld in contact met het energieveld van anderen.

Ik haalde mijn zoon op van school toen hij 4,5 was, al vele jaren terug, en hij vertelde dat hij wist wat andere kinderen dachten en dat hij dat soms vervelend vond. Ik vroeg aan hem hoe hij hiermee omging in een klas met veel kinderen. Hij antwoordde: "Ik stuur het terug".

Ik vond dat zo mooi!

Hoe simpel kan het zijn 😉 Vaak denken wij als volwassenen best ingewikkeld om oplossingen te bedenken, terwijl kinderlogica vaak veel simpeler en efficiënter is.

Indien het niet prettig voelt om de emoties terug te sturen, stuur ze dan de aarde in waar alles geneutraliseerd wordt. We zijn ons niet altijd bewust van de emoties van anderen.

Hoe laat je die dan los?


Er zijn een aantal simpele maar zeker effectieve oplossingen voor:

Ten eerste jezelf gronden/aarden waardoor alles door kan stromen de aarde in, zodat jij de emoties uit je systeem kan helpen. Je kan emphatisch zijn, mooie eigenschap vind ik zelf, maar je hoeft niet van alles voor een ander te dragen toch?

Jezelf reinigen/zuiveren onder de douche. Niet alleen je lichaam reinigen onder de douche, maar jezelf ook energetisch zuiveren met water werkt super en ontspannend. Stel je daarbij voor dat alles wat jou niet dient in je hoogste goed en niet van jou is, van je af stroomt met het water het doucheputje in. Een mens heeft creatievermogen, verbeeldingskracht en intenties, die we mooi kunnen inzetten voor zelfzorg.

Jezelf verbinden met de natuur werkt ook heel fijn. Je merkt dan al snel dat je weer in je eigen energie komt, jezelf aard/grond en alles van anderen van je af kan stromen.

Reinig tevens regelmatig je huis/ruimtes met salie en/of heilig hout om ze ontdoen van "oude" energie van jezelf en anderen voor een lichtere energie.

Dit zijn een aantal manieren om emoties los te laten. Heb jij hier voldoende aan of heb je het gevoel dat je hierin meer nodig hebt?47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page